top of page
Water rimpel

Praktische Informatie

Tarieven 2023

Sessie op de praktijk

EUR 109,- voor een sessie van 60 minuten op de praktijklocatie in Amsterdam

Sessie via Videocall

EUR 109,- voor een sessie van 60 minuten via Zoom / Teams

Kennnismaking

EUR 0,- online kennismakings gesprek van 30 minuten

Gereduceerd tarief

EUR 80,- per gesprek wanneer je inkomen beperkt is (tot minimumloon + 25%)

Vergoedingen
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Als je een geldige verwijsbrief voor de BasisGGZ hebt, dan wordt je behandeling vergoed vanuit je basisverzekering.  Ik werk samen met Caredate, een erkende zorginstelling.

Belangrijk om te weten!

De volledige vergoeding geldt niet voor je wettelijke eigen risico (standaard € 385,- per jaar). Je eigen risico betaal je altijd zelf.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Mijn behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed vanuit het aanvullende pakket (counselling / psychosociale hulpverlening). Neem altijd eerst contact op met jouw zorgverzekeraar om de vergoedingsmogelijkheden na te gaan.

NB. Bij Zilveren Kruis, Avereo Achmea en FBTO is het belangrijk te vermelden dat ik als counsellor ben aangesloten bij de ABvC.

Belangrijk om te weten!

Zorg die betaald wordt vanuit jouw aanvullend pakket telt niet mee voor het verplichte eigen risico. In 2022 is dat eigen risico  € 385,00 per jaar.

Overige vergoedingsmogelijkheden 

Wanneer je zzp-er bent is personal coaching vaak de beste oplossing. Fiscale aftrekbaarheid en aftrekbaarheid als beroepskosten maken deze optie ook financieel aantrekkelijk.

Wanneer je in loondienstverband werkt en er sprake is van werkgerelateerde problematiek (stress, voorkomen burn-out), kan je de kosten vaak declareren bij je werkgever. Het is dan uiteraard wel zaak om dat vooraf af te stemmen met je werkgever.

Privacy

Onze gesprekken zijn strikt vertrouwelijk en vallen onder het beroepsgeheim. Daarnaast voldoet mijn praktijk aan de richtlijnen die gelden binnen het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en bestaande regels over privacy in de zorg. Dit houdt onder andere in dat de praktijk de gegevens met betrekking tot je behandeling zo veel mogelijk verwijderd nadat deze is afgelopen. Je kunt ten alle tijde je gegevens bij ons opvragen of laten verwijderen. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van het privacybeleid neem dan even contact op.

Klachtenregeling

Uiteraard dien ik als therapeut “goede zorg” te leveren. Mocht je niet tevreden zijn dan hoop ik dat je dit met mij wilt bespreken. Soms kan dit lastig zijn of voel je de ruimte niet om je klacht bespreekbaar te maken. In dat geval kan je contact opnemen met de onafhankelijke klachtenfunctionaris van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC). Dit kan door een email te sturen aan klachten@abvc.nl . De klachtenfunctionaris is zodanig getraind dat zij -naast de eerste klachtopvang- tevens een bemiddelende rol kan spelen bij de afhandeling van je klacht.

bottom of page